magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Sluiting van Humes High School: Een Historisch Moment
 
In Memphis is aangekondigd dat Humes High School, tegenwoordig Humes Middle School, waar Elvis Presley zijn diploma behaalde, zijn deuren zal sluiten. Deze school, waar Elvis zijn eerste optreden deed op het podium van de school, is nu onderdeel van een bredere sluitingsronde van scholen die onderpresteren.

Elvis Presley voltooide zijn secundaire opleiding aan Humes High School in 1953, waardoor de school een bijzondere plaats kreeg in de culturele geschiedenis van Memphis. De school, gelegen aan North Manassas Street, werd een vast onderdeel van de reisroute van Elvis-liefhebbers, ook voor ElvisMatters is dit een vast onderdeel tijdens de reizen naar Memphis.

De beslissing om de school te sluiten komt na een lange periode van academische strijd en een poging tot herstructurering door de Achievement School District. Ondanks de inspanningen is het niet gelukt om de resultaten aanzienlijk te verbeteren, wat uiteindelijk heeft geleid tot de sluiting.

De sluiting van Humes School is niet alleen een praktische maatregel, maar markeert ook het einde van een tijdperk. Het roept gemengde gevoelens op: enerzijds de noodzaak van onderwijskundige hervormingen en anderzijds het behoud van een monument van cultureel erfgoed. Fans en alumni betreuren het verlies van deze historische school.

 
 
Gepubliceerd: 17 april 2024, 21:12
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp . - Fotograaf:  Michel van Erp
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Girls, Girls, Girls!